Versoepeling van de corona maatregelen Versoepeling van de corona maatregelen
N.a.v. de persconferenties van de Rijksoverheid op 14 september heeft de Algemene Kerkenraad afgelopen week de nieuwe versoepelingen besproken. Omdat de aangepaste richtlijnen vanuit de landelijke PKN pas in de week van 20 september beschikbaar komen, kunnen hierna genoemde maatregelen eventueel nog aangepast worden.
De Algemene Kerkenraad is dankbaar dat er verdere versoepelingen mogelijk zijn en heeft tot de volgende aanpassingen besloten:
  • Met ingang van zaterdag 25 september vervalt voor kerkelijke activiteiten (catechisatie, verenigingswerk, kring-verband en vergaderingen, etc.) de 1,5m maatregel. Wel Het adviseren wij om gepaste afstand tot elkaar aan te houden.
  • Door de versoepeling van de verplichte 1,5m maatregel is met ingang van zaterdag 25 september het aanmelden voor (ere)diensten niet meer nodig, toch willen wij u vragen om gepaste afstand tot elkaar te houden en zoveel mogelijk rekening te houden met elkaar. Daarnaast zullen wij ook specifieke zitplaatsen beschikbaar stellen waar de onderling 1,5m aangehouden kan worden, voor wie voorkeur heeft om vooralsnog deze afstand van elkaar te bewaren.
  • Voor samenzang/gemeentezang blijft het advies om dit op een ingetogen manier te doen.
  • Het fysiek collecteren bij de uitgang aan het einde van de diensten en via de QR-code blijft onveranderd.
  • Voor alle activiteiten en (ere)diensten blijven de basisregels van toepassing (handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten).
De Algemene Kerkenraad zal de komende tijd de effecten van de versoepeling goed blijven volgen en waar nodig aanpassingen kenbaar maken.

Aan de site wordt gewerkt. Aan de site wordt gewerkt.

Bericht namens de gezamelijke diakonie: Bericht namens de gezamelijke diakonie:
Aan de gemeente wordt bekendgemaakt dat de sociale diakonie een werkgroep heeft opgezet om extra ouderhulp te bieden tijdens deze weken van het Corona-virus. Bent u een oudere, of heeft u hulp nodig, voelt u zich dan vrij om gebruik te maken van de hulp van de jongeren van de gemeente. Zij kunnen bijvoorbeeld veilig voor u boodschappen doen zodat u binnen kunt blijven. Meer informatie staat in de nieuwsbrief en op de website. Laten we als gemeente om onze ouderen heen staan.

Welkom bij de Hervormde Gemeente van Bennekom.
U vindt hier informatie over onze kerkdiensten en activiteiten. Ook vindt u meer informatie over de signatuur van de twee wijken waaruit onze kerkelijke gemeente bestaat.
- commissie website -.
Suggesties kunt u sturen naar
webmaster@hervormd-bennekom.nl