Kindernevendienst

Kindernevendienst
Voor alle kinderen vanaf 4 jaar is er een kindernevendienst. Na een kort moment in het begin van de dienst gaan de kinderen naar t Kerkheem (of in de aangrenzende zalen in de Ichtuskerk). Verdeeld over twee groepen heeft iedere leeftijdsgroep een eigen programma.  We bidden, lezen een verhaal en verwerken dat in verschillende werkvormen. Dat kan een quiz zijn, of een spel, of een puzzel, of stellingen. De kleutergroep maakt vaak ook een knutselwerkje. Soms leren we ook een lied dat aansluit bij het thema. In de kindernevendienst sparen we het hele jaar door voor een specifiek project.  
Aan het einde van de kerkdienst komen de kinderen terug in de kerk en zingt de gemeente een (kinder)lied. 

Advent en Veertigendagentijd
Bijzonder zijn de Adventsperiode en de Veertigdagentijd wanneer we toewerken naar Kerst en Pasen. In deze periode werken we vaak doorlopend aan één thema waar we zoveel als mogelijk de gemeente ook bij betrekken. Vaak wordt er ook gekozen voor een projectlied. 

Wordt er binnen de gemeente een kindje gedoopt dan biedt de kindernevendienst een cadeautje aan wordt het kindje verwelkomt in de kerk. Vanaf de leeftijd van 4 jaar wordt het kind ook uitgenodigd voor de nevendienst. En zodra de kinderen 12 zijn wordt de basisschoolperiode afgesloten in een bijzondere dienst, waarin de kinderen welkom worden geheten in de kerk en jeugdclubs. 

Tijdens zomer geen nevendienst
Tijdens de zomervakantie wordt er geen kindernevendienst aangeboden, er zijn dan vakantietasjes beschikbaar met daarin bijbels materiaal dat de kinderen tijdens de kerkdienst kunnen gebruiken. 

Wij maken afwisselend gebruik van twee methoden: Kind op Zondag en BijbelBasics. Deze laatste methode is te bekijken op https://www.debijbel.nl/bijbelbasics
 
terug