ManUnited 6 Februari 2020 Clubavond

"Credits or Christ?" met Jan Harm Urbanus We kennen het allemaal wel, de
complimentjes op de zaak, de likes op Facebook, de rol die we hebben in onze
sportvereniging of kerk. We beklimmen de maatschappelijke ladder en het
vormt onze identiteit. Koning Saul had zijn uiterlijk mee, was sterk en
gezalfd, maar wel bang voor de mening van zijn onderdanen. Paulus had het
helemaal gemaakt, maar ontmoette Jezus en dat veranderde alles voor hem.
In "Credits or Christ" nodigt Jan Harm Urbanus ons uit om net als hij de
eerste stapjes te zetten op de weg die geloofsheld Paulus ons voorhield.
Jullie zijn allemaal van harte welkom en neem gerust
vrienden/familie/buurmannen mee. We zien je graag op donderdag 6 februari om
19:30 uur bij Boerderij Hoekelum!

Groeten,
Gerard

Cantateconcert 15 februari Alexanderconsort

Beste allemaal,

Graag maken wij u / jullie attent op ons volgende concert: 15 februari a.s.

Tijdens dit concert zal cantate 31 van Bach klinken: "Der Himmel lacht, die Erde jubilieret"

Een toepasselijke cantate want het Alexanderconsort bestaat inmiddels 12,5 jaar. Tijd voor een feestje, dus.

Met trompetgeschal en paukgeroffel starten wij 2020. Het orkest begint de cantate met een instrumentaal deel, de sonate. Een muzikaal uitbundig spel tussen blazers en strijkers.                                                           Daarna volgt het 5 stemmige koor (dubbele sopraanpartij) met maar liefst 2 fuga's. Sopraan Marjon Strijk, tenor Falco van Loon en bas Coert van den Berg de soli.

De trompet staat deze dag op de voorgrond: Frank Anepool zal in Telemann een virtuoze partij spelen op de baroktrompet.

En zoals u van ons gewend bent opent het koor de middag met een a capella-werk.                                                                                                                                                                                                                     Ditmaal van de jonge Amerikaanse componist Jack Runestad (1986)  " Let my love be heard" - een uitroep om liefde.

Er is zoals gebruikelijk uitleg over de muziek door Dick. Jong en oud kunnen hier wat van opsteken!

Wij hopen u allemaal weer te mogen begroeten op 15 februari in de Oude Kerk te Bennekom. Kerk open 15.45, aanvang concert 16.15 uur. Vrije toegang, wel collecte na afloop.

Wees welkom!

Vriendelijke groet namens het Alexanderconsort,
Dick en Elly Meijer.

Alexanderkerk in Lego-steentjes Alexanderkerk in Lego-steentjes

BENNEKOM - Hoeveel steentjes ze ervoor gebruikten, hebben Erik, Marit en Tom van Well niet geteld, maar het moeten er duizenden zijn. Samen bouwden deze Bennekommers de Oude of Sint Alexanderkerk in Lego-miniatuur na, ruim een meter hoog. Niet alleen de buitenkant van de kerk werd in detail nagebouwd, ook het interieur werd op dezelfde manier aangepakt. Niet alleen de banken met kerkgangers en het kinderkoor, maar ook diverse kleine elementen als het predikantenbord en het kabinetorgel hebben zij erin verwerkt. En dat is allemaal goed zichtbaar, doordat de zijgevels kunnen worden weggenomen. Al met al staken ze er vanaf november vorig jaar samen ongeveer 300 uur in om tot dit resultaat te komen. Als kers op de taart stak Erik hoog op de toren van de kerk trots de Bennekomse vlag uit, ook in miniatuur natuurlijk.

Rock Steady Bennekom

lees meer ยป