Volwassen catechese: Geloven in seizoenen. Volwassen catechese: Geloven in seizoenen.

Over moeilijke teksten in de Bijbel: God Leeft!

Er zijn van die teksten waarbij je denkt: Hoe kan dit in de Bijbel staan?

Wat moeten we dan met sommigen verhalen uit de Bijbel?

Bram van de Beek, hoogleraar VU emeritus, heeft een boek geschreven over moeilijke teksten uit de Bijbel. Het zijn teksten waarin hij ons mee laat denken, praten, schuren en lezen.

Afgelopen seizoen zijn we begonnen maar het is nog niet uit. Wie mee wil doen is welkom. Ook al heb je niet eerder meegedaan, ieder hoofdstuk staat op zich.

Dinsdagavond 10 januari en 7 februari, 20.00-21.30 uur 't Kerkheem

 

Genesis: Jonathan Saks

Genesis is het boek van het begin.Het boek dat Saks geschreven heeft,biedt een levensfilosofie in verhaalvorm, het is een commentaar op het leven en daardoor ook een onderwijzing. Er zijn spanningen en tegenslagen, maar er is ook liefde en zorg. Ze zijn met elkaar in gesprek die tekst en het concrete leven. Als we anderen helpen te worden wat zij in potentie zijn, brengen we in hen de scheppingskracht tot leven. Dit boek kan een verrijking zijn en levert veel op om na te denken over onze bijdragen aan een toekomstige, betekenisvolle wereld en samenleving, het huis dat wij bouwen voor God. Woensdag 11 januari, 1 februari, 1 maart, 5 april: Kerkheem om 10.00 uur - 11.30 uur Contactpersoon: E. van Elderen tel. 0318414110

 

Groeien in een groep

We gaan het weer proberen: groeien in geloof met anderen.

Misschien heeft het stil gelegen door corona. Misschien ben je te druk geweest met je relatie, werk, huis, zorg en zelfs kinderen. Soms voel je dat het belangrijk is om ook weer tijd te nemen om met anderen je te verdiepen in Wie jouw inspireert. Wat raakt jou in de Bijbel, welke muziek hoort daar bij. Waarom heb je moeite met bidden gekregen, wat is jouw mooiste woord uit de Bijbel en waar zou je meer van willen weten of ontvangen? We komen een ker per maand bijeen. Woensdagavond 18 januari : Ichthuskerk 20.00 uur,am@verbania.nl   Onderwerp: Roeping….

 

Belijden & geloven

Je geloof verdiepen,vragen stellen en twijfel delen.

Maar dat geloof heeft je nooit los gelaten. Je wilt er verder mee. Je wilt misschien ook wel belijdenis doen. Of je hebt het al gedaan maar wil graag met dit gesprek mee blijven doen. Van harte welkom.

Op maandag 9 en 23 januari zien we elkaar weer                                                                                                  In de Ichthuskerk, 20.00 uur. am@verbania.nl

terug