Versoepeling van de corona maatregelen Versoepeling van de corona maatregelen
Aanvullende punten voor kerkrentmeesters, kosters en corona-teams
  • Kerkgebouwen
  • Voor de erediensten willen we vooralsnog niet meer dan ca. 75% van de beschikbare zitplaatsen gebruiken, dit vooral ook om voldoende ruimte onderling aan te kunnen houden (Oude kerk ca. 300 van de 426 zitplaatsen en Ichthuskerk ca. 200 van de 282 zitplaatsen incl. galerij).
  • De verwachting is dat we voorlopig niet aan dit maximaal aantal kerkgangerskomen, toch willen we dit wel in de gaten blijven houden, daarom zouden wij het fijn vinden als de kosters het aantal kerkgangers bijhouden.
  • Zoals aangegeven willen we dat in beide kerkgebouwen een gedeelte gereserveerd wordt voor gemeenteleden die toch graag de 1,5m afstand aan willen houden. Bij binnenkomst kunnen zij dit aangeven.
  • De liedboeken mogen weer in gebruik worden genomen en worden na gebruik/na de dienst schoongemaakt.
  • De stickers op de banken kunnen worden verwijderd aangezien de 1,5m maatregel vervalt.
  • ‘t Kerkheem specifiek voor koren
  • Als AK willen we de koren weer de mogelijkheid bieden om te oefenen. Toch vinden we de zalen van ‘t Kerkheem onvoldoende geschikt om dit op een verantwoorde wijze plaats te laten vinden. Daarom heeft de AK besloten dat koren vooralsnog gebruik mogen maken van de Oude Kerk of de Ichthuskerk.
  • Dit betreft een tijdelijke oplossing/situatie waarbij het streven is zo snel als dat weer kan de zalen te gebruiken voor de koren.
  • Ondanks dat hierdoor de kosten (verwarming, etc.) hoger zijn willen we de koren hiermee niet belasten en blijven bestaande afspraken staan.
  • Als blijkt dat de corona maatregelen niet verder versoepeld of aangescherpt worden zal hierover nader overleg met de koren plaatsvinden.