Kindervoorstelling en meer Kindervoorstelling en meer
Kindervoorstelling cabaretier Ruurd Walinga in Bennekom
Wat was het leuk geweest als we afgelopen januari weer een voorstelling van de Vliegende Speeldoos hadden kunnen spelen! Door corona kon dat niet doorgaan, maar we hebben een mooi alternatief verzonnen: Christelijke cabaretier Ruurd Walinga komt zijn kindervoorstelling ‘Ik timmer erop los’ spelen.
Wanneer: zondagmiddag 12 juni van 15.00 – 16.00 uur
Waar: Ichthuskerk, Korenlaan 20 Bennekom (toegang gratis)
Voor wie: Kinderen in de basisschool leeftijd
Door wie: Brinkstraatkerk en de Hervormde Gemeente wijk Oost
Na afloop: Hapje en drankje voor alle kinderen en hun ouders
De show gaat over het thema boosheid en verdriet. Samen met de kinderen slaat de cabaretier er in het begin van het programma stevig op los, legt hij uit wat het is om een boze bui te hebben, gaat hij stampvoeten en met tanden knarsen, maakt hij een boosheids-top-vijf en houdt hij een wedstrijd boos gezicht maken.
Ruurd Walinga speelt een jongetje dat terecht en onterecht ergens de schuld van heeft gekregen en opgesloten zit in het schuurtje van zijn nep-vader. In het tweede deel ontdekt hij dat de hoofdpersoon van de Bijbel ook onterecht werd beschuldigd en straf kreeg en zelfs ook wel eens boos was. De show krijgt halverwege een bijzondere wending en in plaats van boosheid overheerst dankbaarheid. Hoe dat kan?
In het stuk zitten diverse liedjes waarbij de kinderen allemaal gebaren kunnen maken. De show is geschikt voor kinderen van de basisschool. Als jouw kind het spannend vindt om alleen te gaan, mag je als ouder/verzorger natuurlijk mee!
Dus breng je kind, of kom samen, op 12 juni om 15 u in de Ichthuskerk, en kom na afloop bijkletsen met andere ouders tijdens de borrel!
Alvast een indruk krijgen? Kijk op www.waterinwijn.nl

Gemeenteavond Op woensdag 6 april zijn u en jullie van harte welkom in ’t Kerkheem. Lange tijd heeft dit niet gekund maar we zijn blij dat we elkaar weer kunnen zien. Het thema van de avond: Kerk als thuisplek’. Wat betekent kerk voor je? In de twee jaren die achter ons liggen, getekend door Corona, is die vraag misschien wel indringender geweest. Heb ik die kerk nodig? En wat mis ik dan als die er niet is zoals je gewend was.
Maar ook de vraag: is de kerk een thuis voor je? Het mooiste is dat de kerk een thuisplek is voor velen: jong en oud, welke afkomst je ook hebt. Maar niet iedereen heeft hetzelfde nodig om zich thuis te voelen. Het gaat dus over kerk-zijn, verbinding, liturgie, over mensen… Inloop vanaf 19:45 uur. We beginnen rond 20:00 uur en na afloop is er een hapje en een drankje.

Paasviering 70-plussers
De commissie is heel blij dat we na een lange periode zonder activiteiten i.v.m. het coronavirus, elkaar nu weer kunnen en mogen ontmoeten. U wordt van harte uitgenodigd voor de viering op donderdag 7 april aanstaande in 't Kerkheem. Vanaf 15.30 uur is er koffie/thee en wat lekkers, de viering begint om 16.00 uur. Om ongeveer 17.00 uur is er dan een gezamenlijke broodmaaltijd zoals we altijd gewend waren. Uiterlijk 18.30 uur is ons samenzijn ten einde. De meditatie wordt verzorgd door onze wijkpredikant ds Anne Verbaan . We worden muzikaal begeleid door pianiste Jannie Wichards. Er wordt geen eigen bijdrage meer gevraagd. Wel zal na afloop bij de uitgang een collecte gehouden worden.

Expositiecommissie
Hendrik Nicolaas Werkman
Van 23 april tot 30 juli 2022 exposeren we de 20 prenten van H.N. Werkman die
geïnspireerd zijn op de Chassidische legenden van Martin Buber. Deze “druksels” maakte hij in de 2e wereldoorlog, en waren bedoeld als geestelijk verzet tegen de bezetter.
Tijdens de expositieperiode worden ook een lezing en creatieve workshops georganiseerd.
Het Zonnelied
Van 5 augustus tot 30 oktober 2022 worden 7 grote en kleurrijke schilderijen van Jeltje Hoogenkamp getoond. Het Zonnelied werd door Franciscus van Assisi geschreven lied in 1225, zijn laatste levensjaar. Het is één grote lofprijzing op de schepping. Jeltje Hoogenkamp maakte zeven grote schilderijen, ingetogen en kleurrijk bij deze lofzang. Rene van Loenen maakte er zeven gedichten bij.
 
terug