Blaise Pascal 12 maart Kerkheem

Op dinsdagavond 12 maart 2024 komt dr. Klaas Bom spreken over het denken van Blaise Pascal. Klaas Bom is verbonden aan de PTHU en gepromoveerd op Pascal. Onlangs verscheen er weer een boek van zijn hand over Pascal: Een andere moderniteit: over voelen, denken en liefhebben Naast een inleiding lezen we deze avond enkele teksten van de denker Pascal. Zijn verhaal zal zichdeze avond toespitsen op het ‘voelen’ en het lichaam bij Pascal, van waaruit een lijn loopt naar Pascals gedachten voer het lijden van Christus. Dat helpt ons denken in deze dagen van de veertigdagentijd. De avond is in ’t Kerkheem. Inloop 19.45 uur. We beginnen om 20.00 uur tot 21.30 uur met uitloop 22.00 uur. Hoe helpt Pascal ons om te leven met het lijden van Christus? Blaise Pascal (1623 – 1662) over het lichaam.