Cantateconcert 15 februari Alexanderconsort

Beste allemaal,

Graag maken wij u / jullie attent op ons volgende concert: 15 februari a.s.

Tijdens dit concert zal cantate 31 van Bach klinken: "Der Himmel lacht, die Erde jubilieret"

Een toepasselijke cantate want het Alexanderconsort bestaat inmiddels 12,5 jaar. Tijd voor een feestje, dus.

Met trompetgeschal en paukgeroffel starten wij 2020. Het orkest begint de cantate met een instrumentaal deel, de sonate. Een muzikaal uitbundig spel tussen blazers en strijkers.                                                           Daarna volgt het 5 stemmige koor (dubbele sopraanpartij) met maar liefst 2 fuga's. Sopraan Marjon Strijk, tenor Falco van Loon en bas Coert van den Berg de soli.

De trompet staat deze dag op de voorgrond: Frank Anepool zal in Telemann een virtuoze partij spelen op de baroktrompet.

En zoals u van ons gewend bent opent het koor de middag met een a capella-werk.                                                                                                                                                                                                                     Ditmaal van de jonge Amerikaanse componist Jack Runestad (1986)  " Let my love be heard" - een uitroep om liefde.

Er is zoals gebruikelijk uitleg over de muziek door Dick. Jong en oud kunnen hier wat van opsteken!

Wij hopen u allemaal weer te mogen begroeten op 15 februari in de Oude Kerk te Bennekom. Kerk open 15.45, aanvang concert 16.15 uur. Vrije toegang, wel collecte na afloop.

Wees welkom!

Vriendelijke groet namens het Alexanderconsort,